Marloes optima vita

Marloes Korver-Waardijk

Hier een paar feitjes over mij:

N

36 jaar, al voel ik me al jaren 28.

N

Al 11 jaar heb ik mijn eigen bedrijf en begeleid ik mensen naar een gezondere leefstijl.

N

Heel gelukkig getrouwd met Sven en verliefd op onze dochter Olivia en kat Maukie

N

Mijn drive om gezond te leven is de energie die het me geeft! Zowel fysiek als mentaal.

N

Ik houd echter ook ZO van lekker eten, chocolade, ijs, speciale koffies en een drankje op z’n tijd.

N

M’n hobby’s zijn lezen, sporten, creatief bezig zijn, dagjes weg gaan en gezelligheid met familie en vrienden.

Take care of your body, it's the only place you have to live in.

Mijn missie

Mijn missie is om heel Nederland en België te laten zien hoe leuk gezond leven kan zijn! Het nare gevoel dat voor sommige mensen hangt aan gezond eten en sporten, wil ik weg nemen. Een fit en gezond lichaam kun je namelijk ook krijgen zonder jezelf dingen te verbieden en zonder met tegenzin naar de sportschool te moeten gaan.

Lijkt het voor jou haast onmogelijk om ultiem van het leven te genieten en jezelf toch fit, energiek en trots op je lichaam te voelen? Ik bewijs je heel graag het tegendeel. Wat ik van jou vraag is een open blik en de wil om te veranderen. Ik zorg voor de kennis, de tips, de positiviteit en het grenzeloze enthousiasme.

Ik hoop tot snel!

Marloes

 

Lezen optima vita

Mijn opleidingen

In 2004 behaalde ik mijn VWO-diploma. Ik besloot de HBO opleiding Sport & Gezondheid in Groningen te gaan doen, want ik wilde graag met mensen werken. Ik vond geen universitaire studie die bood wat ik zocht.

In 2008 studeerde ik af, maar ik zocht meer diepgang en kennis. Ik besloot Voeding & Diëtetiek te gaan studeren. In 2011 was ik diëtist en startte ik mijn bedrijf, Optima Vita.

Het is voor mij belangrijk om mezelf constant te ontwikkelen. In 2015 deed ik daarom de post-HBO opleiding tot sportdiëtist. Elk jaar volg ik cursussen, de afgelopen jaren onder andere over mindful eten, diabetes type 2, darmklachten en voeding bij zwangerschap.

Daarnaast lees ik veel boeken met informatie over voeding, mindset, coaching, sporten en persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop ook in de komende jaren nog heel veel bij te leren!

 

Cliënten over mij…

Bij deze cursus gaat het om jou en jouw behoeftes. Dat heeft me echt geholpen om eerlijk te kijken naar wat ik nodig heb.

Marloes, bedankt dat je mij hebt gegeven, wat ik voor onmogelijk hield. Namelijk; een gezonde verstandshouding met eten, sporten én zelfbeeld. Ik kijk nu oprecht uit naar sportmomenten en gezonde(re) maaltijden. Voel me sterk en fit. En ook heel belangrijk, kan nu echt genieten van het ongezonde eten.

Margit Wessel
Online programma

Ik vind de begeleiding van Marloes heel motiverend en positief. Ik heb van haar geleerd dat gezond leven geen straf hoeft te zijn. Je moet zelf je keuzes maken, van Marloes leer je wat gezonde keuzes zouden kunnen zijn. Met hulp van Marloes is het me gelukt om 20kg af te vallen.

Annelies van Verseveld
1-op-1 traject

Door voor deze cursus te kiezen is het mij gelukt om mijn mindset te trainen en heb ik de inzichten gekregen  waardoor het eerder niet lukte. Daarnaast ben ik nog meer gemotiveerd om lekker te sporten. Je lichaam voelt zoveel lekkerder na een lekkere workout! Uiteindelijk heb ik een mooie balans gevonden tussen voeding, sport en mindset. Een mooier cadeau kan je jezelf niet geven. Bedankt voor deze cursus Marloes!

Patricia van de Nadort
Online programma

Als diabetes patiënt weet ik hoe belangrijk het is om je lichaam in balans te krijgen en te houden. Maar ook hoe lastig dat soms is. Ik merkte dat ik hierbij best wat hulp kon gebruiken. Marloes begrijpt hoe eten, bewegen, nachtrust en een goed evenwicht in de dingen die belangrijk voor je zijn met elkaar samenhangen.Vanuit die kennis en ervaring geeft ze je praktische adviezen en support je bij de stappen die je zet. En dat doet ze ook nog op een manier die je zowel uitnodigt als uitdaagt. Dat is best een bijzondere combinatie van eigenschappen.

Roeland Hokken
1-op-1 traject

In de media

Winnares Womens Health Fitlist

In 2019 won ik de Womens Health fitlist. ” Marloes laat mensen online zien hoe ze op een gezonde manier kunnen afvallen en gewoontes kunnen veranderen en ze heeft handige, verfrissende tips om gezonder te leven.”

Hier zie je er meer over. 

Interview radio 100% NL 

In januari 2020 werd ik geïnterviewd door Barry Paf van Radio 100% NL. Kijkers stelden me vragen over gezond leven.

Podcast FIT.NL

Jeroen en Erik van Fit.nl interviewde mij voor hun podcast. We hebben het over gezond afvallen en gewoontes veranderen. Het hele interview kun je hier terug luisteren.

Voedingsdeskundige in Telegraaf

De Telegraaf vroeg me als deskundige bij artikelen over gezond leven. Een voorbeeldartikel dat mijn input én een van mijn recepten bevat, kun je hier terug lezen.

Spreker op evenementen

Ik spreek regelmatig op beurzen, zoals bijvoorbeels Gezondheid & Co, Love for Live en I love Beauty. Ook doe ik workshops voor bedrijven of organisaties. Neem contact op voor meer informatie. 

Logo sante

Fitnessexpert in Santé

Voor tijdschrift Santé werd ik ingezet als Fitness expert. Ik gaf de lezers eerlijke tips over het krijgen van een strakke buik. Hier kun je het artikel lezen. 

Reformatorisch dagblad tipt...

In een artikel door het Reformatorisch dagblad, wordt ik getipt als YouTuber die nuttige informatie geeft over lekker en gezond eten. Lees hier het artikel. 

Dieetexpert op Radio 1

In het programma Stax & Toine op Radio 1 was ik wekelijks de expert op het gebied van voeding. We bespraken vragen van luisteraars. Je kunt hier stukje terug zien. 

Heathy you

Expert in Healthy You

Voor een artikel in het tijdschrift Healthy You, werd ik gevraagd om mijn inzichten als sportprofessional. Het stuk ging over het vergelijken van een High Intensity Interval Training (HIIT) met een duurttraining. Lees het hier.